General

Boottocht over de Rotte en bezoek aan windmolens

Tijdens deze boottocht bezoeken we een aantal windmolens en oude bootsluizen en ondertussen kun je genieten van de prachtige omgeving. We varen over de rivier de Rotte waar Rotterdam haar naam aan dankt. We beginnen deze tocht in het centrum van Rotterdam waar we eerst wat drinken in een gezellig koffietentje. Van daaruit varen we over de Rotte langs de wijken Rotterdam Noord, Crooswijk en Hilligersberg.

Onderweg naar de Molenviergang in Zevenhuizen maken we een tussenstop om de eerste windmolen te bezoeken en één van de oude bootsluizen. Hier kun je genieten van de rustige omgeving net buiten Rotterdam. Bij de Molenviergang in Zevenhuizen varen we langs nog 4 windmolens. Deze vier molens maakten tot 1953 de Tweemanspolder droog. Tussen het waterpeil van de poldersloten en het peil van de Rotte zit een hoogteverschil van 5 meter. Molen 1 maalt het water uit de polder via de tussenboezems naar de volgende molens. Molen 4 maalt het water uiteindelijk naar de Rotte.

Helaas is het niet mogelijk om de molens van binnen te bezichtigen maar het uitzicht is erg mooi. Een sandwich en 3 drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

Deze tocht kunnen we uiteraard aanpassen aan je wensen en budget.

Interesse in de Boottocht over de Rotte?

Stuur een mail naar info@rotterdamexperience.com, bel +31(0)6 498 69 004 of vul onderstaand contact formulier. We helpen je graag om het beste pakket voor je samen te stellen.

Contact formulier

Fout: Contact formulier niet gevonden.