General

Wereld Havendagen Rotterdam

Ieder eerste weekend van september staat Rotterdam geheel in het teken van de haven. Hierbij gaat het om het verstevigen van de band tussen haven en stad. In dit weekend is iedereen vrij om ‘een kijkje nemen achter de schermen bij een groot aantal bedrijven in het havengebied. Een unieke kans om gebieden in de haven te bezichtigen waar je normaal geen toegang tot hebt.

De 40e editie van de Wereld Havendagen wordt gehouden in het eerste weekend van september.

Het belangrijkste festival terrein – op en rond de Maas in de buurt van Erasmusbrug en Katendrecht – biedt een prachtige mix van bedrijfsevenementen en entertainment. Van live muziek en theater tot eten en drinken: hier vind je alles wat je nodig hebt om je bezoek aan de Wereldhavendagen onvergetelijk te maken. In de loop der jaren is de zaterdagavond uitgegroeid tot een evenement dat veel mensen uit alle hoeken van het land naar Rotterdam trekt. Toegang tot het festivalterrein is gratis. Alleen voor bepaalde excursies moet je een kaartje kopen.

Feest op de kades

Op de kades bij de Erasmusbrug bruist het van de activiteit en er staan tientallen kraampjes tijdens de Wereldhavendagen. Bedrijven uit Rotterdam en daarbuiten presenteren zich op een interactieve manier aan het publiek. Kom langs en geniet van alle actie!

Excursies en tochten

Tijdens de Wereldhavendagen openen bedrijven in en rond de haven hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen een kijkje achter de schermen nemen en krijgen de unieke kans om de dagelijkse werking van de bedrijven te proeven in het havengebied. Er zijn excursies voor alle leeftijden, en naast het Nederlands zijn er ook steeds meer excursies in het Engels.

Op het water

Zowel aan de Maas als in de Rijnhaven zullen er iedere dag nautische demonstraties worden gegeven tussen 10:00-18:00 uur. Verschillende bedrijven zullen hun dag-tot-dag-activiteiten tonen op een spectaculaire wijze in het centrum van Rotterdam. Normaliter doen ze dit alleen in het havengebied. Alleen tijdens het weekend van de Wereldhavendagen krijgen bezoekers de gelegenheid om ze van zo dichtbij in actie te zien.

Tijdens de Wereld Havendagen kunnen wij het volgende aanbieden:

– Tickets voor unieke rondleidingen in havenberdrijven
– Accommodaties: hostels, 3-, 4- en 5- sterren hotels
– Tours (met of zonder gids): thema- of highligts tochten (te voet, per boot, step, tuk tuk etc.).
– Vervoer van en naar hotel, vliegveld of andere locaties
– Andere activiteiten: musea, Euromast, Spido, tentoonstellingen
– Eten & drinken: we kunnen reserveringen maken voor het ontbijt, middageten, diner, proeverijen, bars of clubs
– Arrangementen: combinatie van alle bovenstaande activiteiten
– Rondreizen door Nederland (en België)

Wil je nog meer informatie over de Wereld Havendagen, accommodaties, tours en/of arrangementen?

Mail naar info@rotterdamexperience.com, bel +31(0)6 498 69 004 of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier:

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Wereldhavendagen Rotterdam 2016 World Port Days